Kata Kata Bijak Lebaran 2022

Kata Kata Bijak Lebaran 2022

Brilio.net –
Idul Fitri 1443 Hijriah sudah di depan mata, maka sudah semakin dekat seluruh umat muslim untuk menyambut dan merayakan hari kemenangan. Seluruh umat muslim mempunyai tradisi untuk bermaaf-maafan dan bersukacita saat hari Lebaran tiba.

Pada saat itu juga seluruh umat muslim mengucap kata maaf kepada keluarga, sanak suadara, dan teman. Selain bertemu langsung, mengucapkan kata maaf juga dapat melalui pesan singkat atau media sosial. Banyak sekali ucapan permohonan maaf yang dapat diberikan, salah satunya menggunakan bahasa Jawa.



Merangkai ucapan dengan bahasa Jawa memang nggak mudah dan pastinya membutuhkan referensi. Nah, kamu nggak perlu khawatir, berikut
brilio.cyberspace
himpun dari berbagai sumber, 25 kata-kata ucapan Idul Fitri 2022 Bahasa Jawa yang penuh makna, Rabu (27/iv).

Kata-kata Idul Fitri Bahasa Jawa.



foto:
freepik.com


one. “Kula nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan lahir dumugining batin mboten langkung ngaturaken sugeng riyadi, mugi Gusti Allah ingkang kuoso dent ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo.”

two. “Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat nyuwun pangapunten, mugo-mugo dosaku lan dosamu dilebur ing dino riyoyo iki.”

3. “Ing dinten riyadin menika, kula nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan lahir dumugining batin. Mugi Gusti Allah ingkang kuoso paringi kito sesoyo ridho lan rahmatipun. Langkung ngaturaken sugeng riyadin.”

four. “Kawulo nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan kulo. Ngaturaken sugeng riyadi kagem Bapak lan Ibu sak keluargo mugi tansah sehat lan sentoso.”

five. “Sucining ati, tumatining laku. Ngaturaken sugeng riyadi. Mbok bilih wonten kalepatan nyuwun agunging samudro pangaksami”.

half dozen. “Dinten meniko dinten Bakdo Riyadi. Mbok menawi kulo gadhah kelepatan ingkang disengaja lan boten disengaja dumateng panjenengan sakkulawarga, kula nyuwun agenging samudro pangaksami

Baca juga:  Kata Kata Bijak Pelaut

7. “Sugeng Idul Fitri kanggo umat Islam ing saindenging jagad. Semoga wulan Ramadan iki nambahake keturutan kita nalika urip ing jagad iki. Yen tembung-tembung lara, prilaku menoadi, banjur ing dina fitri iki aku nyoba ngresiki awake dhewe. Sugeng Eid Al-Fitr kanggo wong enom lan wong tuwa sing nganggo busana apik banget.”

8. “Ngaturaken sembah pangabekti kawula. Sepinten kalepatan kulo, lampah kulo setindak, paben kulo sakecap ingkang mboten angsal idining sarak, kulo nyuwun pangapunten mugi lineburo ing dinten riyoyo puniko.”

9. “Ngaturaken wilujeng Idul Fitri 1443 H, nyuwun agunging pangapunten. Mugi kita kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah, Aamiin.”

10. “Ngaturaken sugeng riyadi ane Syawwal 1443 H. Taqabbalallahu Minna Wa Minkum Taqobbal Ya Karim. Kullu Amiin Wa Antum Bikhoir. Mugi gusti Allah tansah paring hidayah. Maghfiroh saha barokah dumateng kita sedaya. Rahayu ingkang tinemu. Sambada ingkang sinedya. Jumbuh ingkang ginayuh.”

Kata-kata ucapan Idul Fitri penuh makna.

ucapan Idul Fitri 2022 Bahasa Jawa © 2022 berbagai sumber





foto:
freepik.com

11. “Kupat kecemplung santen, sedoyo lepat nyuwun pangapunten.”

12. “Ngaturaken sembah sungkem dumateng panjenengan, nyuwun pangapunten, mugi-mugi kanugrahan jatining fitrah saking Gusti Allah, wilujeng Idul Fitri.”

13. “Srengenge Idul Fitri anggawa pangarep-arep. Silaturahim kanggo lantaran rumakete ati. Kita sedaya caos pangapura kanthi mantep nglaleake kalepatan liyan gawe tentreme ati.”

14. “Sugeng Riyadi 1443 H. Mugi gusti Allah ngapura sedaya kalepatan kula lan panjenengan sedaya. Taqaballahu mina wa minkum.”

15. “Mangan kupat dudohe santen, menawi lepat kula nyuwun pangapunten. Ngaturaken sugeng riyadi.”

16. “Mangan tahu ing ngisor wit nongko, kurang warek ditambah sego. Ngaturake sugeng riyadi kagem panjenengan sekeluargo, wonten kelepatan nyuwun pangapunten.”

Baca juga:  Kata Kata Penguatan Kristen

17. “Podo enome, podo nduwe salah. Minal aidzin wal faidzin. Maaf yen akeh salahe karo awakmu.”

18. “Tembung ingkang salah nate diucapake, sikap ingkang salah uga nate diungkapke, fitrah tansah dipun harapken. Sugeng Riyoyo Fitri, mugiyo tansah winengku ing karahayon lan widodo ing sambikala.”

19. “Kagem sedoyo kemawon, kulo namung sakdermo lare awon bade mungel. Menawi lampah ingkang awon lan sifat mboten pitados wonten ing manah. Soho tumindak glenyengan,dipun angapuro, ingkang ageng sanget.”

20. “Saben tembung sing diucapake, saben perilaku sing ditindakake, kudu nyebabake akeh kesalahan tumrap saben manungsa. Anane wulan suci Ramadan bisa ngiyatake awake dhewe dadi wong sing kuwat nglawan iman lan takwa. Ing dina kemenangan iki, muga-muga sampeyan panggah diparengi keimanan lan ketakwaan. Sugeng Idul Fitri.”

21. “Saestu manungsa minangka papan sing salah lan dosa dadi siji. Dadi ing dina suci iki, muga-muga sampeyan Idul Fitri sing seneng, nuwun kanthi fisik lan mental. Sugeng ing puasa lan sunah. Muga-muga ing dina fitri iki kabeh padha bisa entuk kemenangan. Sugeng Idul Fitri sakabehane.”

22. “Gilir gumanti padhang tetrawangan ing wayah ratri. Kawula ngaturaken sugeng riaden sugeng karaharjan, rena ing penggalih kawula nyuwun agunging samudra pangaksama lahir trusing batos. Mugiya tansah winengku ing karahayon lan widada ing sambikala.”

23. “Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dhumateng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

24. “Sedurunge srengenge singlup meneh, kulo ngucapke minal aidzin wal faizin maaf lahir batin saka njero atiku.”

25. “Numpak pajero sopire lemu. Luputku marang awakmu jero, monggo dipendem nganggo pangapuramu.Taqabalallahu minna wa minkum. Selamat Hari Raya Idul Fitri.”

Baca juga:  Kata Kata Karma Berlaku

(brl/lea)

Kata Kata Bijak Lebaran 2022

Source: https://www.brilio.net/wow/25-kata-kata-ucapan-idul-fitri-2022-bahasa-jawa-penuh-makna-2204270.html